Profiel

Als je de eerste keer For Good opent, vragen we je een aantal gegevens in te vullen met betrekking tot je mobiliteit en energieverbruik. Het verbruik van je auto kan je terugvinden in de papieren van je wagen of op http://www.ecoscore.be je jaarlijks energieverbruik (verwarming en elektriciteit) kan je vinden in de eindafrekening van je energieleverancier. Als je die niet kan terugvinden, kan je ook een gemiddeld verbruik selecteren op basis van je verbruiksprofiel.

Mobiliteit

Je routes en de manier waarop je je verplaatst, worden automatisch geregistreerd. De app combineert allerlei data om te detecteren welk vervoersmiddel je gebruikt (wagen, fiets, openbaar vervoer, vliegtuig) en geeft er de voetafdruk van weer. Zo krijg je een inzicht in de impact van je verplaatsingen.

Wonen

Via de + knop kan je jouw meterstanden (verwarming en elektriciteit) ingeven wanneer je zelf wil. Zo kom je te weten welke impact jouw energieverbruik heeft op het milieu. Op termijn zal For Good de optie voorzien om een smart meter te koppelen aan jouw app, waardoor de meterstanden automatisch zullen worden bijgewerkt.

Consumptie

Via de + knop krijg je 2 opties:

1. Scan kassaticket: via deze weg kan je een scan nemen van het kassaticket van de supermarkt (vanaf 01.12: Colruyt en Delhaize). Wij herkennen dan de producten die erop staan, berekenen de voetafdruk ervan en voegen deze toe aan jouw totale ecologische voetafdruk. Zo weet je welke impact je aankopen hebben op het milieu.

2. Scan 1 product: op deze manier kan je een product (streepjescode) scannen en te weten komen wat de ecologische voetafdruk ervan is. In het geval dat product niet aankoopt bij de supermarkt, maar bijv. je kruidenier of nachtwinkel, kan je dit ook toevoegen aan je aankopen.

Algemeen

Binnen de 3 domeinen zal For Good je een 200-tal tips geven om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Je kiest dan of je tips wil uitvoeren of misschien nog niet. Bij de historiek kan je zien hoe het volgen van deze tips invloed heeft op je voetafdruk en hoe deze evolueert in de tijd. Je kan ook vergelijken hoe jij het doet ten opzichte van de hele For Good community.