Profiel

Als je de eerste keer For Good opent, vragen we je een aantal gegevens in te vullen met betrekking tot je mobiliteit en energieverbruik. Het verbruik van je auto kan je terugvinden in de papieren van je wagen of op http://www.ecoscore.be je jaarlijks energieverbruik (verwarming en elektriciteit) kan je vinden in de eindafrekening van je energieleverancier. Als je die niet kan terugvinden, kan je ook een gemiddeld verbruik selecteren op basis van je verbruiksprofiel.

Mobiliteit

Je routes en de manier waarop je je verplaatst, worden automatisch geregistreerd. De app combineert allerlei data om te detecteren welk vervoersmiddel je gebruikt (wagen, fiets, openbaar vervoer, vliegtuig) en geeft er de voetafdruk van weer. Zo krijg je een inzicht in de impact van je verplaatsingen.

Wonen

Via de + knop kan je jouw meterstanden (verwarming en elektriciteit) ingeven wanneer je zelf wil. Zo kom je te weten welke impact jouw energieverbruik heeft op het milieu. Op termijn zal For Good de optie voorzien om een smart meter te koppelen aan jouw app, waardoor de meterstanden automatisch zullen worden bijgewerkt.

Consumptie

Momenteel werken we druk aan een nieuwe versie van deze toepassing. De cijfers die je nu in de app ziet verschijnen, zijn gebaseerd op de gemiddelde voetafdruk van de Belg. Nog even geduld en dan kan je aan de slag met de nieuwe versie. Daar kom je nog veel meer te weten over de impact van je voeding.

Algemeen

Binnen de 3 domeinen zal For Good je een 200-tal tips geven om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Je kiest dan of je tips wil uitvoeren of misschien nog niet. Bij de historiek kan je zien hoe het volgen van deze tips invloed heeft op je voetafdruk en hoe deze evolueert in de tijd. Je kan ook vergelijken hoe jij het doet ten opzichte van de hele For Good community.