Over For Good

WAT

Klimaatverandering houdt iedereen bezig. We kijken vooral naar onze overheden, maar wat mensen niet weten is dat je ook zelf een verschil kan maken! Ruim 75% van onze ecologische voetafdruk wordt namelijk bepaald door drie zaken: hoe we bewegen, wonen en eten. For Good is de eerste applicatie die deze drie domeinen aan elkaar koppelt en op een heldere en eenvoudige manier jouw persoonlijke ecologische voetafdruk in kaart brengt.

WAAROM

Wij Belgen, leven op 'te grote voet'. Mochten alle mensen leven zoals wij, zouden we niet 1 maar wel 4,3 aardbollen nodig hebben om in onze behoeften te voorzien. Concreet wil dit zeggen dat onze ecologische voetafdruk de op 4 na grootste ter wereld is, en dat is niet echt iets om trots over te zijn.

HOE

De app brengt in kaart hoeveel planeten er nodig zouden zijn, mocht iedereen leven zoals jij. Een persoonlijk impactprofiel geeft je zo een concreet inzicht in je voeding-, woon-, en mobiliteitsgedrag en net dat maakt For Good zo uniek. Geen enkele andere tool is er immers ooit in geslaagd om al deze data en kennis te verzamelen op één platform.

MEERWAARDE

Het voornaamste doel van For Good is mensen te sensibiliseren. Je wil wel goed doen voor onze planeet, maar ziet door het bos de bomen niet, wat is nu wél duurzaam en wat niet? For Good toont aan dat het heel eenvoudig én leuk kan zijn om bewuster te gaan bewegen, verbruiken en consumeren. Daarnaast is er ook een groot educatief aspect aan de tool verbonden. Je wordt als gebruiker 'getriggerd' om na te denken over een aantal zaken waar je voorheen misschien helemaal niet bij stil stond. Ook word je gestimuleerd om zelf creatief en innovatief aan de slag te gaan.

For Good helpt zo gebruikers om op een aangename en toegankelijke manier hun persoonlijke ecologische levensstijl vorm te geven. Door hen correct te informeren en hen daarnaast te inspireren, gaat er letterlijk een nieuwe wereld voor hen open.

WAAROM MENSEN FOR GOOD BLIJVEN GEBRUIKEN?

For Good helpt je om op een doordachte manier je keuzes te vereenvoudigen zonder hiermee jouw vrijheid te beperken. Je krijgt toegang tot een bron van informatie, waarmee je gezonder, duurzamer en goedkoper kan gaan leven.

TEAM

For Good werd opgericht door Koen Jaspers en Maarten Desmet om het thema duurzaamheid eenvoudiger, duidelijker en laagdrempeliger te maken.

Hun doelstelling was een applicatie te ontwikkelen die zoveel mogelijk mensen zou motiveren om duurzamer te gaan leven om zo onze globale impact op het milieu te verkleinen.

Het For Good ecosysteem is sinds 2013 uitgebreid en heeft impact investors, IT’ers, marketing- en communicatieprofessionals, gedragswetenschappers, en project managers aan boord die allemaal 100% voor dit impactverhaal gaan.

STAP MEE IN HET FOR GOOD VERHAAL

Zou je For Good graag willen ondersteunen als vrijwilliger? Heb je een bepaalde expertise die je wil inzetten voor een betere wereld? Ben je geïnteresseerd om coöperant te worden door te investeren in For Good? Neem dan contact op via info@for-good.be en vertel ons op welke manier je mee in het verhaal wil stappen!

Met steun van: